Site icon ІНКВИЗИЦІЯ.ІНФО – Deus vult!

Що могло означати падіння Бахмута?

Якби Росія вивісила свій прапор у Бахмуті, це допомогло б владі Москви переконати громадян у могутності російської армії, оцінив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN. – Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Йому потрібна будь-яка, навіть маленька перемога. Навіть розваливши все і вбивши там усіх мирних жителів», – додав Зеленський.

«Ми захищаємо Бахмут, тому що якщо це місто впаде, у російських військ буде відкритий шлях для захоплення інших центрів на Донбасі, таких як Краматорськ чи Слов’янськ», – заявив президент України Володимир Зеленський у вівторок в інтерв’ю американському каналу CNN.

Він звернув увагу на абсолютно різні мотивації українських і російських військових, які воюють у Бахмуті. – Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Йому потрібна будь-яка, навіть маленька перемога. Навіть розваливши все і вбивши там усіх мирних жителів», – сказав президент. «Якби Росія встановила свій прапор у Бахмуті, це допомогло б мобілізувати суспільство на переконання, що російська армія є могутньою», – сказав Зеленський.

Президент України спростував чутки, які з’являються вже кілька днів, про те, що частина українського військового командування виступає за виведення військ з Бахмута під натиском переважаючих сил противника. — Я ніколи не чув нічого подібного. Насамперед ми повинні думати про свій народ. Ніхто не повинен бути оточений, оточений, це дуже важливо, – сказав він.

– Військові самі бачать, що ми повинні залишатися там сильними, незважаючи на те, що Росія розвалила все місто. Військові допомогли дітям і мирним жителям залишити Бахмут. Навіть донині люди покинули це місце. Ми всім допомогли», – сказав Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

Бахмутська битва

З серпня 2022 року війська агресора намагаються взяти Бахмут. Зараз там відбуваються найважчі та найкривавіші бойові дії у війні між Росією та Україною. Влада Києва заявляє, що ситуація в місті стає дедалі складнішою, але більша частина Бахмута, включно з центром, все ще знаходиться під контролем української армії.

Незважаючи на нещодавню неофіційну інформацію про можливий відступ українців, вона поки що не підтверджена. Згідно з понеділковими заявами влади в Києві, військове командування вважає, що оборону Бахмута потрібно продовжувати.

Exit mobile version