Site icon ІНКВИЗИЦІЯ.ІНФО – Deus vult!

Бісер, стрази, паєтки, та як зробити ними гарний декор

Бісер, стеклярус та блискітки застосовують для вишивки виробів, які не вимагають частого прання. Бісер зазвичай купують для вишивки картин та прикраси одягу, а придбати стрази, стеклярус та блискітки варто для того, аби задекорувуати вечірні вбрання та концертні костюми.

Основою для вишивання намистом, бісером, намистинами на лісці, https://100idey.com.ua/bizhuterija-ta-namistini-ua/namistini-ua/namistini-na-nitci-v-kotushci-ua або стеклярусом є льон, полотно, щільний шовк, оксамит, атлас, вовна або сукно. Нитки краще використовувати вощені і тон тканини, а головне міцні, оскільки нерівним краєм намистини чи стекляруса вони можуть перетиратися.

Вишивку виконують на канві або візерунку, нанесеному на тканину. Для роботи варто придбати бісер, або стеклярус одного розміру з отвором достатнім для проходження голки. Для вишивки дрібним бісером є спеціальні бісерні голки. При роботі необхідно стежити, щоб бісеринки щільно прилягали одна до одної, лягали рівно з однаковим нахилом і не було видно ниток канви.

Для тих, хто знайомий з вишивкою гладдю, вишивання стеклярусом або бісером не є складним.

При вишиванні візерунків для вишивки хрестом застосовують шиття “по рахунку”.Намистинки, або бісер нашивають на тканину прямими або косими стібками “напівхрест”. Майстри розкрили один із своїх секретів: для покращення закріплення бісеру на канві нитка в кінці ряду не відрізається, а пропускається у зворотному напрямку, від кінця ряду до його початку, через усі бісеринки і знову закріплюється на початку ряду. Завдяки цьому всі бісеринки в ряду вирівнюються.

Шиття стеклярусом. Стеклярус нашивають на тканину швом “вперед голку”  і “за голку” в один або кілька рядів і швом “напівхрест”. Шиття блискітками, або паєтками виконується за контуром малюнка або ними зашивається весь малюнок по всій площі. Закріплюють блискітки за допомогою бісеринки, або намистинки, для чого виводять голку через тканину, знизу вколюють в центр блискітки, надягають намистину, потім голку зверху вводять в центр блискітки і закріплюють на тканині (рис.і). Якщо блискітки потрібно розташувати в ряд, стібки прокладають з центру однієї в інший центр так, щоб кожна наступна блискітка заходила під попередню. Закріплюють блискітки і швом “вперед голку”: спочатку в одному напрямку, а потім у зворотному.

Exit mobile version